Go to Top

Online scheiden

Weet je beide al precies hoe je de echtscheiding wilt uitvoeren? Heb je geen begeleiding nodig en wil je de scheiding zo veel mogelijk zelf regelen? ScheidingsKompas biedt je de mogelijkheid om de regie in eigen handen te houden, onder toeziend oog van de scheidingsbemiddelaar. We noemen dit Online Scheiden en dit kan al vanaf € 550,- inclusief BTW per persoon.

Hoe het werkt? Het begint altijd met een kennismakingsgesprek met de scheidingsbemiddelaar van ScheidingsKompas bij jullie thuis of bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk wat er voor het afwikkelen van de echtscheiding geregeld moet worden. Als dit in kaart gebracht is, dan krijgen jullie van ScheidingsKompas een contract met de gemaakte afspraken omtrent de dienstverlening en de overeengekomen prijs.

Wanneer het contract getekend retour is verzonden, ontvangen jullie van ons een uitgebreide vragenlijst met aan te leveren stukken. Jullie zorgen zelf voor het aanleveren van alle gegevens, waarna ScheidingsKompas de volgende werkzaamheden voor je uitvoert;

– het opstellen van een vermogensverdeling,
– het maken van alimentatieberekening(en),
– het opstellen van een echtscheidingsconvenant, en eventueel een ouderschapsplan,
– de procedure afhandeling bij de rechtbank of notaris.

Tot slot behoort een afrondend gesprek tot de mogelijkheden. Dit kan op het kantoor van ScheidingsKompas of bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek worden de benodigde documenten ondertekend. De scheidingsbemiddelaar zorgt voor de verdere afhandeling met de advocaat en de rechtbank. Wanneer de beschikking door de rechtbank is afgegeven, zal ScheidingsKompas zorgen voor inschrijving van de echtscheiding in de gemeente.

Weten of online scheiden iets voor jullie is? Maak een gratis afspraak met de scheidingsbemiddelaar.