Go to Top

Stappenplan

ScheidingsKompas werkt volgens een duidelijk stappenplan. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent als je je scheiding via ons wilt regelen.

stappenplan scheiding1. Vastleggen afspraken
In een dienstverleningsdocument worden de afspraken tussen jullie en ScheidingsKompas vastgelegd. Je krijgt zwart op wit wat je kunt en mag verwachten van je scheidingsbemiddelaar. In dit document staat ook de prijs voor het scheidingstraject. Wij zeggen wat we doen, en we doen wat we zeggen. Zo kom je nooit voor verrassingen of onverwachte uitgaven te staan.

2. Inventariseren en bespreken wensen
De scheidingsbemiddelaar wil veel van je weten en zal je om die reden veel vragen stellen. Denk hierbij onder meer aan zaken met betrekking tot kinderen, je woning, vermogen en opgebouwd pensioen.

3. Analyseren en adviseren
ScheidingsKompas komt op basis van je wensen met een persoonlijk advies. Dit advies spreken we vervolgens samen door. Hierbij houdt ScheidingsKompas natuurlijk rekening met de fiscale en juridische regelgeving. Verder maakt de bemiddelaar een overzicht van jullie vermogen en vaste lasten. Daardoor weet je precies wat je na de scheiding te besteden hebt.

4. Scheidingsconvenant en ouderschapsplan
Wanneer alle zaken besproken zijn en jullie wensen vertaald zijn in een plan voor de toekomst, zal de bemiddelaar deze afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Deze worden vervolgens uitvoerig met jullie besproken.

5. Definitief maken van het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan
Wanneer jullie beide akkoord zijn met het echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan, kunnen we overgaan tot ondertekening van deze stukken.

6. Rechtbank of notaris
Wanneer de stukken zijn ondertekend, stuurt ScheidingsKompas deze stukken naar de advocaat. De advocaat zorgt er vervolgens voor dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend bij de rechtbank. Ben je samenwonend of geregistreerd partner zonder kinderen? In dat geval schakelt scheidingsKompas een notaris in.

stappenplan scheiding7. Inschrijving echtscheiding
Na ongeveer 4 tot 7 weken wordt de echtscheidingsbeschikking afgegeven door de rechtbank. De beschikking dient te worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente. Ook dit regelt ScheidingsKompas voor je.

8. Nazorg
Na de echtscheiding zijn er een hoop zaken die aandacht vragen. ScheidingsKompas helpt je bij de aanvraag van de voorlopige aangifte bij de belastingdienst, het aanvragen van eventuele toeslagen en heffingskortingen, en zorgt voor de berichtgeving aan pensioenfondsen en verzekeraars. Dit om je zoveel mogelijk te ontlasten, zodat jij je kunt richten op een nieuwe start.

Wil je weten wat ScheidingsKompas voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!