Go to Top

Financieel

Hoe je het ook wendt of keert, een scheiding zet je leven behoorlijk op z’n kop. Ook op financieel gebied heeft scheiden de nodige consequenties. Van een gezamenlijk inkomen gaan jullie beide terug naar een eigen inkomen.

Om ervoor te zorgen dat je weet wat je financiële situatie is na de scheiding, stelt de scheidingsbemiddelaar een budgetplan op. Dit budgetplan is gebaseerd op jullie gegevens en houdt rekening met toeslagen en kortingen waar je mogelijk recht op hebt. Zo krijg je een goed beeld van wat je maandelijkse te besteden hebt na de scheiding. Dit zorgt ervoor dat je de situatie beter kunt overzien en dat geeft rust.

ScheidingsKompas houdt ook rekening met de financiële afrekening tussen jou en je (ex)partner. De scheidingsbemiddelaar brengt jullie gezamenlijke vermogen in kaart en zorgt samen met jullie voor een goede verdeling van het vermogen en de bezittingen. Ook zal hij wijzen op eventuele gevolgen bij een ongelijke verdeling.

Bij ScheidingsKompas ben je aan het juiste adres voor een objectief en gedegen budgetplan en financiële afrekening waarin beide partijen zich kunnen vinden. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.